Κατηγορίες

Γλυκιά τάρτα κολοκύθας

Γλυκιά τάρτα κολοκύθας
Μια συνταγή για γλυκιά τάρτα που θα σας κάνει να δείτε την κολοκύθα με άλλο μάτι. Τέλειο συνοδευτικό για τον απογευματικό καφέ μας.

Υλικά
(για μία τάρτα)

Για τη ζύμη

1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 φλιτζάνι κρύο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
3-4 κ.σ. κρύο νερό

Για τη γέμιση
1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
100 γρ. ζάχαρη
70 γρ. μέλι
3 αυγά
1 κ.γ. κανέλα
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
100 γρ. κρέμα γάλακτος
ξύσμα από 1 λεμόνι
κρέμα σαντιγί για το γαρνίρισμα



Εκτέλεση
1. Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα μέχρι να σχηματιστούν τρίμματα. Προσθέτουμε  και το κρύο νερό λίγο-λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Την πατάμε να ανοίξει σε δίσκο, καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
2. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε φύλλο. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για τάρτες και απλώνουμε το φύλλο, να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη ζύμη σε αρκετά σημεία, καλύπτουμε την επιφάνειά της με ξερά φασόλια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.
3. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: βράζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας για 25 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης (εκτός από την κρέμα γάλακτος) και τα πολτοποιούμε. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
4. Γεμίζουμε την τάρτα με το περιεχόμενο του μπολ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.
5. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει, γαρνίρουμε με σαντιγί (προαιρετικά) και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;