Κατηγορίες

Αρνίσια burgers

Αρνίσια burgers
Υλικά 
(για 2 burgers)

2 φέτες γλυκό κρεμμύδι
200 γρ. κιμά αρνίσιο
90 γρ. κιμά χοιρινό
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon 
1/2 κ.γ. κόλιαντρο, τριμμένο
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο 
1 φρέσκο κρεμμυδάκι (το πράσινο μέρος μόνο), ψιλοκομμένο 
1 κ.σ. κρέμα σκόρδου (προαιρετικά)
1/2 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
1/2 κ.γ. μάραθο, τριμμένο 
2 ψωμάκια για burger, ψημένα και από τις δύο πλευρές
μερικές φέτες λεμονιού 
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση  
1. Αλείφουμε τις φέτες κρεμμυδιού με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε ένα τηγάνι γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, χωρίζουμε σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε. 
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον αρνίσιο κιμά με τον χοιρινό, το ψιλοκομμένο ψητό κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το κόλιαντρο, το μαϊντανό, τον άνηθο, το κύμινο, το μάραθο, το κρεμμυδάκι και την κρέμα σκόρδου. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα. Αναμειγνύουμε καλά με τα χέρια και χωρίζουμε το μείγμα στα δύο.
3. Μεταφέρουμε το μείγμα του κιμά σε καθαρή επιφάνεια εργασίας και πλάθουμε 2 μπιφτέκια ανάλογα με το μέγεθος του ψωμιού που θα χρησιμοποιήσουμε. Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόχαρτο. Αν δεν τα χρησιμοποιήσουμε αμέσως, τα καλύπτουμε καλά με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. 
4. Ζεσταίνουμε την ψησταριά ή ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αλείφουμε τα μπιφτέκια με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε για 5 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά (αν τα θέλουμε καλοψημένα, τα αφήνουμε για μερικά λεπτά ακόμη). 
5. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στα ψωμάκια, προσθέτουμε από πάνω μερικές σταγόνες λεμόνι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε με τα καπάκια του ψωμιού. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;