Κατηγορίες

Σαλάτα cobb με κοτόπουλο, αυγό και αβοκάντο

Σαλάτα cobb με κοτόπουλο, αυγό και αβοκάντο
Μια ιδιαίτερη πληθωρική και χορταστική αμερικάνικη σαλάτα, που γεννήθηκε το 1930 στο εστιατόριο Brown Derby του Λος Άντζελες και πήρε το όνομα του ιδιοκτήτη. Τα υλικά της τοποθετούνται σε σειρές, για να παίρνει ο καθένας ό,τι θέλει, αλλά μπορείτε να τη σερβίρετε και ανακατεμένη σε ένα μπολ.

Υλικά
(για 4 άτομα)

3 φλιτζάνια φιλέτο κοτόπουλο, ψημένο και κομμένο σε φέτες
6 φέτες μπέικον
3 αυγά, βρασμένα και κομμένα σε κύβους
1 μαρούλι, πλυμένο και κομμένο με το χέρι
2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
3/4 φλιτζανιού blue cheese (ή φέτα), θρυμματισμένο (προαιρετικά)
1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι έτοιμο dressing για σαλάτα της αρεσκείας μας

Για τη βινεγκρέτ
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι μηλίτη 
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
αλάτι



Εκτέλεση
1. Ψήνουμε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα και να γίνει τραγανό. Το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
2. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά της στο μπλέντερ. 
2. Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζουμε πρώτα το μαρούλι κι από πάνω τακτοποιούμε σε σειρές, το ένα δίπλα από το άλλο, το κοτόπουλο, τα αυγά, τη ντομάτα, το τυρί, το μπέικον, το αβοκάντο και το κρεμμυδάκι. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;