Κατηγορίες

Κιμαδόπιτα με πεκορίνο και σέλερι

Κιμαδόπιτα με πεκορίνο και σέλερι

Μια συνταγή με στοιχεία τόσο της παραδοσιακής όσο και της πιο gourmet κουζίνας, αποτελεί το τέλειο πιάτο για όσους θέλουν να την απολαύσουν με το ταίρι τους ή ακόμα καλύτερα να εντυπωσιάσουν τους φίλους τους σε ένα τραπέζι. Το χωριάτικο φύλλο της Χρυσής Ζύμης θα χαρίσει στην πίτα το χρυσαφένιο χρώμα και μια υφή που θα σας μείνει αξέχαστη!

 

Υλικά
(Για 6-8 άτομα)

1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο  Χρυσή Ζύμη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 αυγά χτυπημένα
2 φλιτζ. πεκορίνο τριμμένο
750 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3 ξερά κρεμμύδια, πολτοποιημένα
⅔ φλιτζ. σέλερι, ψιλοκομμένο
⅔ φλιτζ. καρότο, τριμμένο
1 φλιτζ. γάλα
Λίγο μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Σε μια μαντεμένια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ώσπου να γίνει διάφανο.
2. Προσθέτουμε το σέλερι και το καρότο και τα αφήνουμε να μαραθούν, για περίπου 2 λεπτά.
3. Ρίχνουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα πιρούνι ώσπου να πάρει χρώμα ο κιμάς. Προσθέτουμε το γάλα και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας πού και πού ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά.
4. Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
6. Ανακατεύουμε τα αυγά μαζί με το πεκορίνο και τα ρίχνουμε στο μείγμα του κιμά. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας με λάδι το κάθε φύλλο ξεχωριστά. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κιμά και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα ένα ένα. 
7. Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.


Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε...Πέτυχε!






Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;