Κατηγορίες

Εύκολη μηλόπιτα με τραγανή επικάλυψη (κραμπλ)

31/10/2018 16:00, 0 σχόλια

Εύκολη μηλόπιτα με τραγανή επικάλυψη (κραμπλ)
Ένα από τα πιο αγαπημένα μας φθινοπωρινά γλυκά με μήλα. Πανεύκολο και ελαφρύ, με ιδιαίτερο άρωμα και τραγανή επικάλυψη. Ό,τι πρέπει για πρωινό σνακ ή λαχταριστό επιδόρπιο μαζί με τον απογευματινό καφέ.

Υλικά
(για 4 άτομα)

6 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ. ζάχαρη καστανή
180 γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους + 50 γρ. για το σοτάρισμα
1/2 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 50 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το 180 γρ. βούτυρο και τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα.
3. Σε ένα ταψί ή πυρέξ απλώνουμε μια λεπτή στρώση από την ψιχουλιαστή ζύμη και προσθέτουμε από πάνω τα μήλα. Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας την υπόλοιπη ζύμη από πάνω.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου για περίπου 35-40 λεπτά. Σερβίρουμε με σαντιγί ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;