Κατηγορίες

Αφράτο κέικ με σταφύλι μοσχάτο

10/09/2018 04:00, 0 σχόλια

Αφράτο κέικ με σταφύλι μοσχάτο
Τώρα που είναι η εποχή του σταφυλιού, ας το απολαύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Αυτό το υπέροχο και αφράτο κέικ με τη γλύκα του σταφυλιού είναι το ιδανικό συνοδευτικό για το τσάι ή τον καφέ μας.

Υλικά
(για 5-6 άτομα)

1200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι πολύ ψιλή ζάχαρη (όσο πιο ψιλή είναι η ζάχαρη τόσο πιο αφράτο γίνεται το κέικ)
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
¾ φλιτζανιού γάλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
1 κ.γ. βανίλια
1 φλιτζάνι ρώγες από μοσχάτο σταφύλι, κομμένες στα δύο και χωρίς κουκούτσια
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προεραιτικά)

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε καλά με το μίξερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους έναν- έναν, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, και κατόπιν ρίχνουμε εναλλάξ λίγο-λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το γάλα. Προσθέτουμε με προσοχή τη μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
3. Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα και στην επιφάνεια απλώνουμε το σταφύλι πιέζοντας ελαφρά με το δάχτυλό μας τις ρώγες ώστε να χωθούν στη ζύμη.
4. Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Το κέικ είναι έτοιμο όταν αρχίσει και σκάει στην κορυφή του. Το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;