Κατηγορίες

Παγωτό κανέλα

Παγωτό κανέλα
Καλό το έτοιμο παγωτό, αλλά και το σπιτικό έχει τη δική του χάρη και νοστιμιά. Σε αυτή τη συνταγή του δίνουμε γεύση κανέλα. Ιδανικό για να συνοδέψετε μηλόπιτες κι άλλα γλυκά.

Υλικά
για (4-6 μερίδες)

1 ½ φλιτζάνι γάλα
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
3 κρόκοι αυγών
1 ½ κ.γ. κανέλα



Εκτέλεση
1. Σε μπεν μαρί ρίχνουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος χωρίς να τα αφήσουμε να πάρουν βράση.
3. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα από το κατσαρολάκι στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε και 1 κ.γ. κανέλα. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
4. Μεταφέρουμε το μείγμα παγωτού σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες. Κάθε μισή ώρα (4-5 φορές) ανακατεύουμε το παγωτό με ένα πιρούνι για να παγώνει ομοιόμορφα.
5. Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε το παγωτό για 15 λεπτά στο ψυγείο, για να μαλακώσει, και στη συνέχεια μοιράζουμε σε μπολάκια πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη κανέλα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;