Κατηγορίες

Σαλάμι σοκολάτας

Σαλάμι σοκολάτας
Το αγαπημένο μας μωσαϊκό με μια πιο πρωτότυπη εμφάνιση (καλύπτουμε με ζάχαρη άχνη ώστε να θυμίζει περισσότερο το σαλάμι) και κάποιες παραλλαγές-προσθήκες. Φτιάχνεται πολύ εύκολα και μπορεί να διατηρηθεί για τουλάχιστον μία εβδομάδα στο ψυγείο. 

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.σ. σκόνη κακάο
3 κ.σ. κονιάκ
250 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπέρ (ή επιλογή σας), χοντροκομμένα με τα χέρια
50 γρ αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα
50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
7-8 κάστανα από ένα μικρό βαζάκι κάστανο, κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κ.σ. στιγμιαίος καφές
150 γρ. βούτυρο τύπου βιτάμ
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνηΕκτέλεση
1. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι πάνω σε νερό που βράζει και λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα.
2. Απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από τον ατμό και προσθέτουμε το κονιάκ και τον στιγμιαίο καφέ και ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε 10 λεπτά ώστε το γλυκό να αρχίσει να σφίγγει.
3. Μεταφέρουμε το γλυκό σε μια λαδόκολλα, το ρολάρουμε για να πάρει το σχήμα κυλίνδρου, διπλώνουμε και στρίβουμε καλά τις άκρες της λαδόκολας και το βάζουμε στο ψυγείο.
4. Μετα από 1 ώρα ελέγχουμε αν έχει διατηρήσει το κυλινδρικό του σχήμα, διαφορετικά το ρολάρουμε πάλι και σφίγγουμε λίγο ακόμη τις άκρες του. Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
5. Μετά από 3-4 ώρες μπορούμε να το βγάλουμε, να του αφαιρέσουμε τη λαδόκολα και να το γυρίσουμε επάνω στη ζάχαρη άχνη ώστε καλυφθεί από παντού. Το κόβουμε σε χοντρές φέτες και σερβίρουμε.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;