Κατηγορίες

Κορμός με σοκολατένιο γλάσο

Κορμός με σοκολατένιο γλάσο
Αγαπημένο γλυκό με αξεπέραστη γεύση που ανασύρει μνήμες παιδικές. Λαχταριστός κορμός με αφράτο παντεσπάνι, κρέμα σοκολάτας και υπέροχο σοκολατένιο γλάσο.

Υλικά


Για το παντεσπάνι
4 μέτρια αυγά
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο
50 γρ. βούτυρο λιωμένο (προαιρετικά)
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

Για την επικάλυψη
350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. σαντιγί
2 αυγά
1 κ.γ. βανίλια
2 κ.σ. βούτυρο
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε με το σύρμα.
2. Ζεσταίνουμε νερό για το μεν μαρί (όχι πάνω από τους 60 βαθμούς). Βάζουμε το μπολ πάνω στο μπεν μαρί και χτυπάμε καλά με το σύρμα το μείγμα των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να τετραπλασιαστεί περίπου σε όγκο. Το βγάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να το χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει και να πήζει.
3. Μόλις κρυώσει σταματάμε να το χτυπάμε και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι που το ενσωματώνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα με μια ξύλινη σπάτουλα. Ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να μην διακρίνεται καθόλου το αλεύρι.
4. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου. Το ξεφορμάρουμε πάνω σε ένα καθαρό πανί πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Το τυλίγουμε σε ρολό (μαζί με την πετσέτα) και το αφήνουμε έτσι για μισή ώρα περίπου.
5. Αναμειγνύουμε τη σαντιγί, τη βανίλια και τη μισή σοκολάτα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας καλά. Ξετυλίγουμε το παντεσπάνι, απλώνουμε πάνω του την κρέμα σοκολάτας και το τυλίγουμε ξανά σε ρολό.
6. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας: Λιώνουμε σε μπεν μαρί την υπόλοιπη κουβερτούρα, μαζί με τη σαντιγί, τη βανίλια και μία κουταλιά νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά  και το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς.
Καλύπτουμε ομοιόμορφα τον κορμό με την σοκολάτα και αν θέλουμε μπορούμε να τον χαράξουμε με ένα πιρούνα δίνοντάς του διάφορα σχέδια.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;