Κατηγορίες

Πολύχρωμες γρανίτες φρούτων σε ξυλάκι

Πολύχρωμες γρανίτες φρούτων σε ξυλάκι
Έξτρα δροσιστικές, σπιτικές και υγιεινές. Αυτές οι γρανίτες είναι ό,τι καλύτερο για να ευχαριστήσετε τα παιδιά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι φρούτα εποχής της αρεσκείας σας (διαλέξτε διάφορα χρώματα και πειραματιστείτε), λίγη ζάχαρη και θήκες για παγωτό ξυλάκι.

Υλικά
(για περίπου 10 γρανίτες)

1 φλιτζάνι φράουλες, καθαρισμένες κομμένες στη μέση
1 φλιτζάνι μάνγκο σε κομμάτια
1 φλιτζάνι blueberries
1 φλιτζάνι καρπούζι σε κομμάτια
2 ακτινίδια
1 φλιτζάνι ανανά σε κομμάτια
νερό
ζάχαρηΕκτέλεση
1. Δουλεύουμε με κάθε φρούτο χωριστά και τα χτυπάμε στο μίξερ μαζί με ζάχαρη (ανάλογα το είδος του φρούτου και το πόσο γλυκιά θέλουμε τη γρανίτα) μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε και λίγο νερό αν ο πουρές είναι πολύ παχύς για να δουλευτεί.
2. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα του πρώτου φρούτου σε φορμίτσες για παγωτό ξυλάκι γεμίζοντας το ένα τρίτο (ή το 1/4 ανάλογα με το πόσα φρούτα χρησιμοποιούμε) και βάζουμε να παγώσει στην κατάψυξη (περίπου 30 με 45 λεπτά). Συνεχίζουμε μοιράζοντας από πάνω το μείγμα από διαφορετικό φρούτο, το παγώνουμε και κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φρούτα. Αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά η κάθε στρώση.
3. Για να τις σερβίρουμε, βουτάμε τις θήκες σε καυτό νερό για να χαλαρώσει η παγωμένη επιφάνεια και να αφαιρέσουμε με ευκολία τις θήκες.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;