Κατηγορίες

Γλυκό βερίκοκο με αμύγδαλα και τραγανή επικάλυψη (κραμπλ)

08/08/2018 17:00, 0 σχόλια

Γλυκό βερίκοκο με αμύγδαλα και τραγανή επικάλυψη (κραμπλ)
Όπου υπάρχει βερίκοκο, ταιριάζουν πολύ και τα αμύγδαλα. Δοκιμάστε τον υπέροχο συνδυασμό τους σε αυτό το πολύ νόστιμο γλυκό που τονίζει την αντίθεση τρυφερού και τραγανού και φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Υλικά
(για 6 άτομα)

10 ώριμα βερίκοκα
75 γρ. ζάχαρη
50 γρ. ολόκληρα αμύγδαλα, χοντροκομμένα

Για το crumble (τραγανή επικάλυψη)
150 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη
75 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους
φιλέ αμυγδάλου για διακόσμηση



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε τα βερίκοκα στη μέση,  αφαιρούμε το κουκούτσι τους και στη συνέχεια κόβουμε κάθε κομμάτι στα δύο. Τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα και απλώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε απαλά με τα δάχτυλα ώστε να γίνουν σαν χοντρά ψίχουλα. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα βερίκοκα.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 με 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και να μαλακώσουν τα βερίκοκα. Λίγο πριν το βγάλουμε, πασπαλίζουμε προαιρετικά με φιλέ αμυγδάλου. Σερβίρεται ιδανικά με παγωτό βανίλια.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;