Κατηγορίες

Ταρτάκια με φράουλες και φρούτα του δάσους

Ταρτάκια με φράουλες και φρούτα του δάσους
Τραγανή βάση μπισκότου, βελούδινη κρέμα μασκαρπόνε και ολόφρεσκα φρούτα σε ένα λαχταριστό γλυκό με όμορφα χρώματα.

Υλικά
(για 8 ατομικές τάρτες)

Για τη βάση
200 γρ. μπισκότα digestive
50 γρ. μαλακό ανάλατο βούτυρο

Για την κρέμα
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 μ.κ. βανίλια
1 κ.σ. μέλι

Τα φρούτα
100 γρ. φρέσκες φράουλες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
100 γρ. μύρτιλα
100 γρ. βατόμουρα
100 γρ. σμέουρα



Εκτέλεση
1. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 κομμάτια και πιέζουμε το κάθε κομμάτι στη βάση και στα τοιχώματα σε ατομικά ταψάκια για τάρτες με αποσπώμενη βάση. Στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 20-30 λεπτά.
2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το μασκαρπόνε με τη βανίλια και το μέλι μέχρι να συνδυαστούν καλά τα υλικά.
3. Βγάζουμε τα ταρτάκια από το ψυγείο και στρώνουμε στη βάση μπισκότου την κρέμα με μια σπάτουλα. Ξαναβάζουμε τα ταρτάκια στο ψυγείο να παγώσουν για 4 ώρες. Όταν είμαστε έτοιμοι να τα σερβίρουμε, προσθέτουμε στην κάθε τάρτα τα φρούτα.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;