Κατηγορίες

Καραμελωμένα αχλάδια

Υλικά 
(για 4-6 άτομα)

3 αχλάδια μέτρια 
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση 
1. Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τη φλούδα τους, τα κόβουμε στη μέση και πετάμε την καρδιά τους και τα κοτσάνια. 
2. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα ανενόχλητο για 2 λεπτά και μόλις αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα αρχίζουμε να ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα, ώσπου να αποκτήσει βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα.
4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε προσεκτικά τα αχλάδια σε μια στρώση, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσουν και καραμελώσουν καλά, για 6 με 10 λεπτά. 
5. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε τα αχλάδια στη φωτιά για περίπου 2 λεπτά ακόμα, αλείφοντάς τα με την καραμέλα. Τα σερβίρουμε ζεστά. 


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;