Κατηγορίες

Cookies σοκολάτας με εσπρέσο

Cookies σοκολάτας με εσπρέσο
Υλικά
(για 50-55 μπισκότα)

350 γρ. κομματάκια σοκολάτας ημίγλυκα
2 κ.σ. σκόνη στιγμιαίου espresso
270 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
3/4 φλιτζανιού σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα δύο είδη ζάχαρης και το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
3. Σε ένα μπολ ενώνουμε όλα τα στερεά υλικά: το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη μπέικιν σόδα, το αλάτι και τη σκόνη espresso. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
4. Με την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό, προσθέτουμε σιγά σιγά τα στερεά υλικά στα υγρά μέχρι να συνδυαστούν πλήρως. Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
5. Με το κουτάλι για το παγωτό φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά. Τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν και σερβίρουμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;