Κατηγορίες

Εύκολη κρέμα λεμονιού

29/01/2018 10:00, 0 σχόλια

Εύκολη κρέμα λεμονιού
Απλή συνταγή για μυρωδάτη και βελούδινη κρέμα λεμονιού χωρίς αυγά. Είναι εξαιρετική για να τη χρησιμοποιήσουμε σε γλυκά όπως lemon pie και cheesecake, αλλά και για να την αλείψουμε σε ψωμί. Διαλέξτε μεγάλα και ακέρωτα λεμόνια. 

Υλικά

1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
ξύσμα από 2 λεμόνια
2 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. κορν φλάουρ
4 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. νερό



Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
2. Ανακατεύουμε το κορν φλάρουρ με το γάλα και το κρύο νερό. Το αφήνουμε στην άκρη.
3. Προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ σε αυτό με το λεμόνι και τη ζάχαρη. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να δένει η κρέμα.
4. Μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στην επιφάνεια, προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς για μερικά λεπτά μέχρι η κρέμα να γίνει παχύρρευστη.
5. Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;