Κατηγορίες

Κέικ γιαουρτιού με αχλάδι και μαύρη σοκολάτα

Κέικ γιαουρτιού με αχλάδι και μαύρη σοκολάτα
Πεντανόστιμο και ανάλαφρο κέικ με τον θεσπέσιο συνδυασμό αχλαδιού και σοκολάτας. Τέλειο για το πρωινό αλλά και μαζί με τον καφέ κάθε στιγμή της ημέρας. Τα ζουμερά αχλαδάκια ταιριάζουν πολύ στα γλυκά. Δοκιμάστε το!

Υλικά

1 μεγάλο ή 2 μικρά αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
1/2 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° και βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 20 εκ.
2. Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγα-λίγα τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.
3. Αδειάζουμε το 1/3 περίπου του μείγματος στη φόρμα και ρίχνουμε από πάνω τα 2/3 από τα κομμάτια της σοκολάτας και του αχλαδιού. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 2/3 του μείγματος και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο 1/3 από τα κομμάτια σοκολάτας και αχλαδιού, πιέζοντάς τα απαλά να βυθιστούν μερικώς μέσα στο μείγμα.
4. Ψήνουμε το κέικ για 55-60 λεπτά. Τσεκάρουμε βάζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Αν βγει καθαρό, το κέικ μας είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά πριν το βγάλουμε από τη φόρμα. Το σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;