Κατηγορίες

Σπιτικό παγωτό γιαούρτι

10/07/2018 12:00, 0 σχόλια

Σπιτικό παγωτό γιαούρτι
Φτιάξτε μόνοι σας με αγνά υλικά το πιο νόστιμο παγωτό γιαούρτι που ταιριάζει πολύ με φρέσκα φρούτα. Αν δεν διαθέτετε παγωτομηχανή, θα χρειαστεί να το ανακατεύετε συχνά κατά τη διάρκεια της ψύξης προκειμένου να βγει αφράτο χωρίς πάγο.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη χωρισμένη σε 2 μέρη
3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη μισή ζάχαρη και θερμαίνουμε ελαφρά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
2. Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα από την κατσαρόλα και το χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα μέχρι να ανακατευθούν καλά τα υλικά. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο από το πυρίμαχο μπολ πάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά για 3 περίπου λεπτά, μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά και να κολλάει πάνω σε κουτάλι που βυθίζουμε μέσα στο μείγμα. Τοποθετούμε την κατσαρόλα μέσα σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα που έχει μέχρι τη μέση κρύο νερό και παγάκια και χτυπάμε συνεχώς με το μίξερ χειρός για 5 λεπτά μέχρι να προκύψει μια απαλή και ομογενής κρέμα.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το κρύο νερό, προσθέτουμε το γιαούρτι και το αλάτι, χτυπάμε καλά και τοποθετούμε το παγωτό στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει καλά.
3. Μεταφέρουμε την κρέμα σε παγωτομηχανή και ετοιμάζουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Στο ίδιο αποτέλεσμα θα καταλήγαμε αν βάζαμε την κρέμα σε μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη για 3-4 ώρες και κάθε 30-40 λεπτά την ανακατεύαμε με το πιρούνι ώστε να γίνει το παγωτό αφράτο χωρίς πάγο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;