Κατηγορίες

Τάρτα με φράουλες και μασκαρπόνε

Τάρτα με φράουλες και μασκαρπόνε
Πλούσια κρέμα από μασκαρπόνε και ζουμερές, κατακόκκινες φράουλες στην κορυφή κάνουν αυτή τη φανταστική τάρτα να μοιάζει με πραγματικό έργο τέχνης. Όλοι όσοι τη δοκιμάσουν θα τη λατρέψουν!

Υλικά

(για 6 άτομα)

Για τη ζύμη

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κρόκο αυγού
150 γρ. βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 πρέζα αλάτι

Για την επιφάνεια

700 γρ. φράουλες
250 γρ. μασκαρπόνε
1 κ.σ. ρούμι
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη με φυσική βανίλια (ή κανονική ζάχαρη)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας



Εκτέλεση
1. Αναμειγνύουμε τον κρόκο με την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και αναμειγνύουμε. Με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε τον κρόκο και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια ζύμη.
2. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και την απλώνουμε σε μια ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση, πιέζοντας στα τοιχώματα. Τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, καλύπτουμε καλά την ταρτιέρα με βουτυρωμένο αλουμινόχαρτο και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Ψήνουμε την άδεια τάρτα για 15 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
4. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε σε φέτες, τις ανακατεύουμε με 2 κ.σ. ζάχαρη και τις αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
5. Ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με το ρούμι, το εκχύλισμα βανίλιας και 2 κ.σ. ζάχαρη, να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη ζάχαρη, αν χρειάζεται.
6. Όταν η τάρτα κρυώσει εντελώς, απλώνουμε την κρέμα και τακτοποιούμε τις φράουλες από πάνω. Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο αν δεν τη σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;