Κατηγορίες

Τα πιο δροσερά επιδόρπια για το πασχαλινό τραπέζι

Τα πιο δροσερά επιδόρπια για το πασχαλινό τραπέζι
Advertisement

Μετά από ένα πλούσιο, φορτωμένο με λιπαρά εορταστικό γεύμα χρειαζόμαστε ένα δροσιστικό γλυκό κλείσιμο. Όποια από τις παρακάτω συνταγές κι αν φτιάξετε, ο επίλογος θα είναι πανηγυρικός. 


Κρέμα λεμονιού σε ποτήρι

Υλικά
250 γρ. μπισκότα μπατόν σαλέ σπασμένα
Για την κρέμα 
1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου Βραστό Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ
660 ml. Γάλα
45 γρ. ζάχαρη

Για τo Garni 
1 φάκελος (100 γρ.) Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 
200 γρ. γάλα
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη 

Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε το Άνθος Αραβοσίτου Βραστό Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου.
2. Ετοιμάζουμε το Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
3. Μοιράζουμε σε χαμηλά ποτήρια ή μικρά μπολ εναλλάξ τα μπισκότα, την κρέμα λεμονιού και το Garni.
4. Γαρνίρουμε με φέτες ή ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.






Χωνάκια με κρέμα βανίλια

Υλικά

Για τη σφολιάτα
500 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
500 γρ. βούτυρο
2 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
1 πρέζα αλάτι 
1 ασπράδι αυγού αραιωμένο σε λίγο νερό (για το άλειμμα) 

Για την κρέμα
1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
350 ml. γάλα

ζάχαρη άχνη και φρέσκα φρούτα για το γαρνίρισμα 

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας μέχρι να γίνει σφιχτή και να μπορεί να πλάθεται. Ανοίγουμε με πλάστη σε σχήμα ορθογώνιο και κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες. Καλύπτουμε με τη ζύμη τα ειδικά χωνάκια για κορνέ (εναλλακτικά φτιάχνουμε μόνοι μας κώνους με σκληρό χαρτί, τους οποίους καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να μην κολλήσει η ζύμη). Αλείφουμε με το ασπράδι αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 15’ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε τα χωνάκια να κρυώσουν.
2. Ετοιμάζουμε το Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής Βανίλιας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και με τη βοήθεια ενός κορνέ γεμίζουμε τα χωνάκια. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα και σερβίρουμε. 





Αφράτο ρολό με κρέμα και φράουλες

Υλικά
Για το παντεσπάνι
100 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
6 αυγά
80 γρ. ζάχαρη

Για τη γέμιση
1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
400 ml. γάλα για την κρέμα
½  συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
150 γρ. μαρμελάδα φράουλα
Φρέσκες φράουλες για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση 
1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τους κρόκους κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, αφού το έχουμε κοσκινίσει και ενσωματώνουμε απαλά με μια μαρίζ. Βάζουμε το μίγμα σε ρηχό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 10’-12’.
2. Φτιάχνουμε την κρέμα: Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο. Ετοιμάζουμε και το ΓΙΩΤΗΣ Crème ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Ενώνουμε τα δύο μίγματα μεταξύ τους με τη βοήθεια μιας μαρίζ. 
3. Συναρμολογούμε τον κορμό: Τοποθετούμε το παντεσπάνι πάνω σε λαδόκολλα. Απλώνουμε πάνω του μια γενναία δόση κρέμας και λίγη μαρμελάδα φράουλα. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας το τυλίγουμε σε ρολό. Αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες. 



Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;