Κατηγορίες

Καφές πανακότα

22/02/2018 17:24, 0 σχόλια

Καφές πανακότα

Πόσες εκπλήξεις μπορεί να κρύβονται μέσα σ' ένα ποτήρι; Όταν ο καυτός espresso συναντά την παγωμένη γλυκιά πανακότα και την αλέγκρα πικράδα της μαρμελάδας πορτοκαλιού, η απάντηση είναι «πολλές». Αυτό το ελαφρύ επιδόρπιο φτιάχνεται εύκολα και ενορχηστρώνει αναπάντεχα ιδανικά τις αντιθέσεις. 

Υλικά
Για 6 μερίδες

375 gr πλήρες γάλα
375 gr κρέμα γάλακτος
150 gr ζάχαρη
25 ml  λικέρ
15 gr  ζελατίνη
120 gr πικρή μαρμελάδα πορτοκάλι
30 ml  καφές espresso Lavazza για κάθε μερίδα




Εκτέλεση
1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τα βράζουμε, τόσο όσο να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
2. Βάζουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει σε κρύο νερό. 
3. Τη στύβουμε καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα με το γάλα, αφού το έχουμε αποσύρει από τη φωτιά. Συμπληρώνουμε με το λικέρ.
4. Ρίχνουμε το παραπάνω μείγμα σε μια κανάτα και το αφήνουμε να κρυώσει, χωρίς όμως να πήξει. 
5. Τοποθετούμε σ' ένα ποτήρι 20 gr μαρμελάδα και από πάνω 150 ml από το μείγμα με το γάλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα πέντε ποτήρια.
6. Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο και τ' αφήνουμε εκεί μέχρι να πήξει η κρέμα. 
7. Τη στιγμή που πρόκειται να σερβίρουμε, ετοιμάζουμε τον espresso και ρίχνουμε 30 ml σε κάθε επιδόρπιο. 

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με:

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.lavazza.gr για περισσότερες πληροφορίες για τη Lavazza και τα προϊόντα της.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;