Κατηγορίες

Cheesecake καφέ με ζελέ μελιού

Cheesecake καφέ με ζελέ μελιού

Το αγαπημένο γλυκό σε μια πιο ελαφριά και light εκδοχή. Φτιάχνεται εύκολα-δεν θα χρειαστεί καν ν' ανάψετε το φούρνο-και αποτελεί το πιο νόστιμο αντικαταθλιπτικό για τις μουντές χειμωνιάτικες μέρες. 

Υλικά
Για 6 μερίδες

100 ml καφές
250 ml τυρί μασκαρπόνε
250 ml τυρί κρέμα
100 g ζάχαρη άχνη
15 ml ζελατίνη
250 g μπισκότα digestive
40 g ζάχαρη
150 g βούτυρο λιωμένο
5 g καφές σε σκόνη
200 g μέλι
100 ml νερό

Εκτέλεση

Για τη βάση
1. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα. 
2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σκόνη καφέ και τέλος το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας έως ότου αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Για την κρέμα
1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα τυριά και τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύοντας τα καλά. 
2. Μαλακώνουμε τα μισά φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και έπειτα τα στύβουμε καλά. 
3. Διαλύουμε τη ζελατίνη στον καφέ. 
4. Προσθέτουμε τον καφέ στο μείγμα των τυριών και ανακατεύουμε μέχρι ν' αποκτήσουμε μια λεία κρέμα.
Για το ζελέ μελιού
1. Μαλακώνουμε την υπόλοιπη ζελατίνη σε κρύο νερό. 
2. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε νερό και μέσα σ' αυτό βυθίζουμε το βάζο με το μέλι. Το αφήνουμε να βράσει έως ότου λιώσει καλά το μέλι. 
3. Τοποθετούμε σε ένα μπολ το μέλι και προσθέτουμε τη ζελατίνη, αφού την έχουμε στύψει. Ανακατεύουμε καλά. 

Σύνθεση
Σε ένα τσέρκι στρώνουμε τη βάση. Συνεχίζουμε με την κρέμα καφέ-τυριού και ολοκληρώνουμε με το ζελέ μελιού. Αφήνουμε το cheesecake στο ψυγείο να κρυώσει για 6 ώρες και έπειτα σερβίρουμε. 






Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;