Κατηγορίες

Cupcakes με μύρτιλλα και καφέ

01/03/2018 16:00, 0 σχόλια

Cupcakes με μύρτιλλα και καφέ

Μικρά αφράτα μυρωδάτα κέικ και ένα φλιτζάνι espresso. Πόσο καλύτερα μπορεί να ξεκινήσει ένα απόγευμα;

Υλικά
Για 10 τεμάχια

Για τη ζύμη
250 g μαλακό αλεύρι
35 g άμυλο πατάτας
170 g βούτυρο λιωμένο
300 g ζάχαρη
5 g σκόνη καφέ
150 g καφές espresso Lavazza
2 αβγά
12 g μπέικιν πάουντερ
250 g μύρτιλλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα σε θερμοκρασία δωματίου)

Για την επικάλυψη
250 g  μασκαρπόνε
30 ml καφές espresso Lavazza
70 g  σαντιγί
60 g ζάχαρη άχνη




Εκτέλεση 

Για τα cupcakes
1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. 
2. Ετοιμάζουμε τον καφέ και με αργές κινήσεις τον προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. 
3. Προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα το αλεύρι, το άμυλο πατάρας, το μπέικιν πάουντερ και τον καφέ σε σκόνη, αφού προηγουμένως τα έχουμε κοσκινίσει. 
4. Πασπαλίζουμε τα μύρτιλλα με αλεύρι, τα ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγει η περίσσεια αλευριού και έπειτα τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά. 
5. Μοιράζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένα φορμάκια για cupcakes και ψήνουμε στο φούρνο (στις αντιστάσεις) στους 180°C για 30 λεπτά.
Για την επικάλυψη
1. Ετοιμάζουμε τον καφέ και τον αφήνουμε στην άκρη, έως ότου γίνει χλιαρός.
2. Σ' ένα μπολ προσθέτουμε τον καφέ και όλα τα υπόλοιπα υλικά για την επικάλυψη και τα χτυπάμε με το μίξερ.Όταν το μείγμα σφίξει, με τη βοήθεια ενός κορνέ διακοσμούμε τα cupcakes. Γαρνίρουμε με μύρτιλλα και σερβίρουμε. 

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με:


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.lavazza.gr για περισσότερες πληροφορίες για τη Lavazza και τα προϊόντα της.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;