Κατηγορίες

Συνταγές για λαχταριστά cupcakes

05/01/2018 15:25, 0 σχόλια

Συνταγές για λαχταριστά cupcakes
Αγαπημένο γλυκό και συνοδευτικό του χειμερινού καφέ, αυτό το έδεσμα έρχεται στο πιάτο μας με πολλές παραλλαγές, από επικάλυψη σοκολάτας μέχρι και ξηρούς καρπούς. Άλλα με μόνο τέσσερα βασικά υλικά και άλλα πιο πολύπλοκα όλα θα σας ενθουσιάσουν με την γλυκιά τους γεύση.

Cupcake με 4 υλικά

Υλικά
100g βούτυρο
100g ζάχαρη
100g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά

Εκτέλεση
1. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μίγμα ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα με περίπου μία κουταλιά της σούπας αλεύρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας πολύ ελαφρά.
2. Μοιράστε το μίγμα στις 12 θήκες cupcake και ψήστε σε ένα προ-θερμασμένο φούρνο στους 180° για 14-18'. Ο χρόνος θα ποικίλλει ανάλογα με το φούρνο σας και το αν χρησιμοποιείτε υποβοήθηση ανεμιστήρα ή όχι.



Cupcakes σοκολάτας

Υλικά
175 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. κακάο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
120 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά

Επικάλυψη σοκολάτας
250 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο
250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση
1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε το φτερό μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα με μια μαρίζ και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά. Σταματάμε το μίξερ. 
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Γεμίζουμε φορμάκια για cupcakes (υπάρχουν διάφορα είδη στην αγορά π.χ. μεταλλικά, σιλικόνης, χάρτινα – τα πρώτα θέλουν βουτύρωμα και αλεύρωμα). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 20 λεπτά.
Επικάλυψη σοκολάτας
1. Τεμαχίζουμε την σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το μέλι. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει τη χύνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Περιμένουμε 1 λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για 1-2 ώρες και το χτυπάμε στο μίξερ έως ότου αφρατέψει σαν σαντιγί. Γαρνίρουμε τα κάπκεϊκ χρησιμοποιώντας κορνέ ή κουτάλι. Αν θέλουμε, τα στολίζουμε με ζαχαρωτά, τρούφα ή χρωματιστή ζάχαρη διακόσμησης.



Cupcakes σοκολάτας με μπανάνα

Υλικά 
120 γρ Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
140 γρ ζάχαρη
1 κουτ σούπας baking powder
1 κουτ γλυκού κανέλα 
80 γρ φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
120 ml πλήρες φρέσκο γάλα
2 μεγάλα αυγά
120 γρ πουρέ μπανάνας

Για την κρέμα σοκολάτας
150 γρ φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ κακάο
40ml φρέσκο γάλα πλήρες ή κρέμα γάλακτος
250 – 300 γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
1. Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά στο μίξερ σε χαμηλή σκάλα μέχρι να ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε το baking powder, τη κανέλα, το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε στη μεσαία σκάλα στο μίξερ. Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα τον πουρέ μπανάνας και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να δέσουν καλά όλα τα υλικά.
2. Γεμίζουμε μέχρι τη μέση με το μείγμα κάθε ένα απο τα χάρτινα κυπελάκια των cupcakes που έχουμε βάλει στο ταψί με τις ειδικές υποδοχές για cupcakes και ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου για 20-25 λεπτά σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει.

Βουτυρόκρεμα σοκολάτας
1. Χτυπάμε το βούτυρο με το κακάο και τη ζάχαρη προσθέτοντας σταδιακά το γάλα ή την κρέμα γάλακτος. Η κρέμα πρέπει να έχει βελούδινη υφή και να είναι τόσο σφιχτή ώστε να μπορούμε να την απλώσουμε με μια μικρή σπάτουλα πάνω στην επιφάνεια των cupcakes.
2. Μόλις βγάλουμε τα cupcakes από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 1 ώρα και απλώνουμε πάνω την κρέμα.



Cupcakes με κάσιους

Υλικά
4 μπανάνες
300 γρ. κάσιους και έξτρα για το σερβίρισμα
160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού & ξύσμα από 2 πορτοκάλια
200 γρ. αλεύρι 
1 κ.γ. baking powder 
2-3 πρέζες κανέλα
1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
1 βανίλια
1 κουβερτούρα 
1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο
80 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. νερό

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και μετά προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού, τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Θρυμματίζουμε τα κάσιους στο multi και, στη συνέχεια, τα προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι. 
2. Ρίχνουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες για 12 μάφιν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25’.

Για το γλάσο
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κακάο, τη ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, βουτάμε τα cupcakes πρώτα στο γλάσο και μετά σε ένα μπολ με τριμμένα κάσιους.







Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;