Κατηγορίες

Γλυκιά ομελέτα με μήλα και κανέλα

Γλυκιά ομελέτα με μήλα και κανέλα
Ένα πιάτο που θα ξετρελάνει όσους αγαπούν το μήλο και τη μυρωδιά της κανέλας, με γεύση που θυμίζει μηλόπιτα. Πανεύκολη συνταγή για σούπερ χορταστικό πρωινό ή κάτι γρήγορο για τις απογευματινές λιγούρες. Οι Γάλλοι την αποκαλούν omelette aux pommes à la normande και την φτιάχνουν κυρίως στη Νορμανδία, στα βόρεια της χώρας.


Υλικά
(για 1 ομελέτα)

1 μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες 
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. καρύδια σπασμένα 
2 κ.σ. βούτυρο 
2 αβγά
κανέλα
ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση 
1. Τοποθετούμε τις φέτες μήλου σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το μέλι και λίγο νερό και τις βράζουμε σκεπασμένες σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
2. Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις λιώσει ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και τα καρύδια και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να γίνει σαν σιρόπι.
3. Απλώνουμε τα μήλα στο τηγάνι.
4. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε πάνω από τα μήλα, σκεπάζουμε και αφήνουμε λίγα λεπτά να ψηθεί.
5. Σερβίρουμε με σπάτουλα και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;