Κατηγορίες

Μους ρικότα με καφέ

20/02/2017 21:00, 0 σχόλια

Μους ρικότα με καφέ
Θέλετε ένα ξεχωριστό γλυκάκι με άρωμα καφέ; Ξεχάστε τις συνταγές που ξέρατε και απολαύστε μια πλούσια μους με τυρί ρικότα και εσπρέσο!

Υλικά
(για 6 άτομα)

2 φλιτζάνια ρικότα
1 φλιτζάνι κρύα κρέμα γάλακτος
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
2 κ.σ. στιγμιαίο espresso
1 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη
ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε στο μπλέντερ τη ρικότα μέχρι να γίνει λεία. Τη βάζουμε σε μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθούν απαλές κορυφές. Τη βάζουμε σε ένα δεύτερο μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
3. Βάζουμε 1/4 φλιτζανιού νερό σε μικρή κατσαρόλα να πάρει βράση. Αφαιρούμε το νερό από τη φωτιά. Χτυπάμε 2 κ.σ. από το βραστό νερό με τις 2 κ.σ. espresso σε ένα μικρό μπολ. Ανακατεύουμε καλά το υπόλοιπο ζεστό νερό με τη ζελατίνη μέχρι να διαλυθεί.
4. Μεταφέρουμε το χτυπημένο espresso στο μπολ με τη ρικότα και προσθέτουμε στη συνέχεια τη λιωμένη ζελατίνη. Ενσωματώνουμε σταδιακά τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος με απαλές κινήσεις από την περιφέρεια προς το κέντρο του μείγματος. Παγώνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
5. Μεταφέρουμε το κρύο μείγμα σε κορνέ με οδοντωτή άκρη. Στη συνέχεια το μοιράζουμε με το κορνέ σε 6 ποτήρια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι η μους να πήξει.
6. Σερβίρουμε γαρνίροντας με ξύσμα σοκολάτας.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;