Κατηγορίες

Τάρτα σοκολάτα με μασκαρπόνε

Τάρτα σοκολάτα με μασκαρπόνε
Μία εξαιρετικά νόστιμη τάρτα σοκολάτα με μασκαρπόνε είναι το ιδανικό φινάλε ενός ξεχωριστού γεύματος. Μια γλυκιά απόλαυση για να μοιραστείτε με τους φίλους και τους αγαπημένους σας. Όλοι όσοι τη δοκιμάσουν θα τη λατρέψουν!

Υλικά
(για 8-10 άτομα)

Για τη βάση
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
1 ¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. γάλα

Για τη γέμιση
170γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. μασκαρπόνε, μαλακωμένο
1 κ.σ. λικέρ φουντούκι (προαιρετικά)
σαντιγί για το γαρνίρισμα
τριμμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Βουτυρώνουμε ένα ταψί για τάρτα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.
2. Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί για τάρτα και πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας ώστε να καλύψει και τα τοιχώματα του ταψιού. Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στη βάση της τάρτας και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για 10 λεπτά περίπου.
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και το βάζουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθεί η βάση της τάρτας και οι άκρες της να ροδίσουν. Αν οι άκρες αρχίζουν γρήγορα να ροδίζουν έντονα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
4. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: λιώνουμε σε ειδικό μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων τη σοκολάτα. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το μασκαρπόνε, τη λιωμένη σοκολάτα και το λικέρ μέχρι να προκύψει ένα λείο και  κρεμώδες μείγμα.
5. Στρώνουμε τη γέμιση στη βάση της τάρτας και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο για 2 ώρες.
6. Γαρνίρουμε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;