Κατηγορίες

Πουτίγκα λεμονιού

Πουτίγκα λεμονιού
Αν σας αρέσουν τα λεμονάτα γλυκά, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Μια υπέροχη πουτίγκα λεμονιού για να την απολαύσουμε ζεστή, γαρνιρισμένη με ζάχαρη άχνη ή κρέμα γάλακτος μαζί με τον καφέ μας ή στο τέλος ενός πλούσιου γεύματος

Υλικά
(για 4 άτομα)

50 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
100 ml χυμό λεμονιού
250 ml γάλα
50 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε καλά στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
2. Προσθέτουμε, συνεχίζοντας το χτύπημα, έναν-έναν τους κρόκους, το χυμό λεμονιού, το αλεύρι λίγο-λίγο και το γάλα. Χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα που βρίσκεται στον κάδο του μίξερ ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
4. Βουτυρώνουμε ένα κεραμικό ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το κεραμικό ταψί το τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί που περιέχει μέχρι τη μέση του βραστό νερό. Τοποθετούμε το σύστημα με τα δύο ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε για 45-50 περίπου λεπτά μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρώμα η επιφάνεια.
5. Σερβίρουμε την πουτίγκα ζεστή, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;