Κατηγορίες

Σουφλέ γιαουρτιού

06/02/2017 16:00, 0 σχόλια

Σουφλέ γιαουρτιού
Ένα λαχταριστό και αφράτο σουφλέ με γιαούρτι και βανίλια, που τρώγεται πολύ ευχάριστα με ένα σιρόπι σοκολάτας ή και με απλή ζάχαρη άχνη. Όσο για τη γεύση του; Θα σας θυμίσει ένα ελαφρύ cheesecake!

Υλικά
(για 6 άτομα)

1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
3 μεγάλους κρόκους αυγών 
3 μεγάλα ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/8 κ.γ. κρεμόριο (κρέμα ταρτάρ)
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
βούτυρο και ζάχαρη για τα φορμάκια

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνουμε 6 πυρίμαχα φορμάκια και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το γιαούρτι, τους κρόκους, το αλεύρι, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια αυγών και το κρεμόριο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη χτυπώντας σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι η ζάχαρη να ενσωματωθεί πλήρως και να σχηματίζονται λευκές κορυφές.
4. Μεταφέρουμε τα ασπράδια στο μείγμα των κρόκων διπλώνοντας απαλά από τα άκρα προ το κέντρο του μείγματος με μια σπάτουλα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
5. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια, τα οποία τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί. Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν στις άκρες. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας, αν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;