Κατηγορίες

Σπιτικό ζελέ πορτοκάλι

Σπιτικό ζελέ πορτοκάλι
Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό ζελέ από φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού, εύκολα και οικονομικά. Ένα δροσερό υγιεινό γλυκό που θα λατρέψουν όλοι στην οικογένεια!

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

6-8 πορτοκάλια (ανάλογα με το μέγεθος)
125γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι
1 πακέτο (15γρ.) ζελατίνη σκόνη συν1 κ.γ.



Εκτέλεση
1. Παίρνουμε τη φλούδα από ένα πορτοκάλι και τη βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με 5-6 κ.σ. νερό μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε το σιρόπι στο μπολ με τη φλούδα  Το αφήνουμε να κρυώσει.
2. Στύβουμε τα πορτοκάλια μέχρι να πάρουμε 600 ml χυμό. Διαλύουμε τη ζελατίνη σε 4 κ.σ. ζεστό νερό. Προσθέτουμε στο χυμό πορτοκαλιού τη διαλυμένη ζελατίνη, το χυμό λεμονιού και το σιρόπι από το μικρό μπολ, χωρίς τη φλούδα. Ανακατεύουμε καλά.
3. Ξεπλένουμε με κρύο νερό μια στρογγυλή φόρμα ή 6 ατομικές. Μοιράζουμε το μείγμα στη φόρμα ή στις ατομικές φόρμες περνώντας το μέσα από σουρωτήρι. Τις τοποθετούμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
4. Με ένα μικρό μαχαιράκι ξεκολλάμε ελαφρά τις άκρες του ζελέ από τις φόρμες. Βάζουμε τις φόρμες για 1 λεπτό σε ένα ταψάκι που περιέχει 5 εκατοστά ζεστό νερό ώστε να χαλαρώσει το ζελέ. Γυρίζουμε κάθε ζελέ σε ατομικό πιατάκι και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;