Κατηγορίες

Κέικ λεμόνι με λευκή σοκολάτα

Κέικ λεμόνι με λευκή σοκολάτα
Λευκή σοκολάτα και λεμόνι: ένας υπέροχος συνδυασμός για να τον απολαύσουμε σε ένα φρεσκοψημένο κέικ που θα κάνει την καλύτερη παρέα με ένα ζεστό και μυρωδάτο καφέ.

Υλικά
(για μια μακρόστενη φόρμα)

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1/2 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι σταγόνες λευκής σοκολάτας
3 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 ½ κ.γ. φυσικό εκχύλισμα λεμονιού
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Για το γλάσο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. μέλι
2 κ.γ. ξινή κρέμα (sour cream)
1 κ.γ ξύσμα λεμονιού
1/4 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα λεμονιού
2 κ.σ. χυμό λεμονιού



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη σόδα, το ξύσμα λεμονιού και τις σταγόνες λευκής σοκολάτας.
2. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το εκχύλισμα λεμονιού και βανίλιας, το χυμό λεμονιού και το λάδι. Χτυπάμε ελαφρά ώστε να ενωθούν τα συστατικά.
3. Ρίχνουμε τα υγρά συστατικά από το δεύτερο μπολ μέσα στο πρώτο μπολ με τα στερεά συστατικά. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μην μείνει αλεύρι αδιάλυτο.
4.Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα περίπου. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο το κέικ μπήγοντας ένα ξύλινο στη μέση. Αν βγει στεγνό είναι έτοιμο. Αν δούμε ότι η επιφάνεια του κέικ αρχίζει να παίρνει έντονο καφέ χρώμα το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
5. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το  αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο, ξεκολλάμε τις άκρες του με ένα μικρό μαχαίρι και το ξεφορμάρουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει.
6. Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μικρό μπολ προσέχοντας να ανακατευθούν πλήρως. Γλασάρουμε το κρύο κέικ και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;