Κατηγορίες

Vegan μους σοκολάτας

Vegan μους σοκολάτας
Μια λαχταριστή και ελαφριά σοκολατένια μους με αβοκάντο, που μπορείτε να απολαύσετε όσοι ακολουθείτε vegan διατροφή. Το αβοκάντο υποκαθιστά τη λιπαρή ουσία που θα χρησιμοποιούσαμε σε μια κλασική συνταγή. Είναι τόσο υγιεινή όσο και νόστιμη!

Υλικά
(για 1-2 άτομα)

1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
1/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
1/4 φλιτζανιού γάλα καρύδας
2 κ.γ. στέβια ή άλλο φυσικό γλυκαντικό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. λάδι καρύδας 
1 κ.σ. ψημένα τεμαχισμένα αμύγδαλα, χοντροτριμμένο φιστίκι Αιγίνης ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας (προαιρετικά) για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Πολτοποιούμε το αβοκάντο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη κακάο και το γάλα καρύδας. Προσθέτουμε το πουρέ αβοκάντο, το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε καλά.
2. Προσθέτουμε στο μπολ τη στέβια, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
3. Βάζουμε τη μους σε ατομικά μπολ, γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τα καταναλώσουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;