Κατηγορίες

Αρωματικό κέικ μανταρίνι

Αρωματικό κέικ μανταρίνι
Ένα απλό κέικ μεταμορφώνεται σε μοναδική λιχουδιά χάρη στο άρωμα και τη νοστιμιά του μανταρινιού. Κάθε μπουκιά του κάνει το στόμα να μοσχοβολάει.

Υλικά
(για 1 στρογγυλή φόρμα κέικ)

200 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη καστανή
4 αυγά
1 φλιτζάνι χυμό φρέσκου μανταρινιού
ξύσμα από 1 μανταρίνι
2 κάψουλες βανίλια
500 γρ. φαρίνα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε στο μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το χυμό μανταρινιού, το ξύσμα και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά.
2. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε σταδιακά στο μπολ του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά περίπου.
3. Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα από το μπολ του μίξερ. Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Δοκιμάζουμε αν το κέικ είναι έτοιμο μπήγοντας τη λάμα από ένα μαχαιράκι μέσα στο κέικ. Αν η λάμα βγει στεγνή, τότε είναι έτοιμο.
4. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο, περιμένουμε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε το κέικ σε δίσκο σερβιρίσματος  και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;