Κατηγορίες

Muffins με αβοκάντο

09/04/2019 16:00, 0 σχόλια

Muffins με αβοκάντο
Έχετε ώριμα αβοκάντο στη φρουτιέρα σας και ψάχνετε μια συνταγή για ένα εύκολο γλυκάκι; Τότε πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε αυτά τα κεκάκια. Μεγάλοι και μικροί θα τα λατρέψουν!

Υλικά
(για 12 muffins)

1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι  σταγόνες σοκολάτας
1 φλιτζάνι πουρέ από ώριμο αβοκάντο
1/4 φλιτζανιού γάλα συν 1/4 φλιτζανιού επιπλέον
1 κ.γ. ξύδι λευκό
1 κ.γ. εκχύλισμα  βανίλιας
1/3 φλιτζανιού ηλιέλαιο

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε το ειδικό ταψάκι με 12 θήκες για muffin. Αναμειγνύουμε  το 1/4 φλιτζανιού γάλα με το ξύδι και το αφήνουμε στην άκρη να πήξει.
2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
3. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το πουρέ αβοκάντο, το πηγμένο γάλα, το λάδι, τη βανίλια και το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού γάλα.
4. Προσθέτουμε το υγρό περιεχόμενο του δεύτερου μπολ στο πρώτο μπολ με τα στερεά συστατικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε μια φορά ακόμα.
5. Μοιράζουμε το μείγμα από το μπολ γεμίζοντας κάθε θήκη μέχρι τα 2/3 της. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν τα muffins είναι έτοιμα μπήγοντας μια οδοντογλυφίδα σε ένα από αυτά. Αν η οδοντογλυφίδα βγει στεγνή, τότε είναι έτοιμα. Διαφορετικά ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;