Κατηγορίες

Στρούντελ μήλου με φύλλο ολικής

Στρούντελ μήλου με φύλλο ολικής
Με ζουμερά μήλα και χωριάτικο φύλλο ολικής άλεσης φτιάχνουμε ένα από τα πιο αγαπημένα αυστριακά γλυκά. Λαχταριστό στρούντελ γεμάτο μυρωδιές από μήλο και κανέλα. Ένα πολύ νόστιμο χειμωνιάτικο γλυκάκι, ό,τι πρέπει για πρωινό ή τσάι με φίλους.

Υλικά
(για 10 περίπου μερίδες)

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο ολικής άλεσης
1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
7 μέτρια μήλα golden καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
60 γρ. κουκουνάρι
200 γρ. σταφίδες ξανθές
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
½  κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ. ρούμι
4 κ.σ. ζάχαρη καστανή
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από τη ζάχαρη άχνη.
2. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο ζύμης πάνω στον πάγκο εργασίας και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε πάνω του το δεύτερο φύλλο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
3. Απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος στη μέση από τα φύλλα και με ένα κουτάλι την τακτοποιούμε ώστε να πάρει περίπου κυλινδρικό σχήμα. Διπλώνουμε προς τα μέσα τις μικρές πλευρές των φύλλων για να μην φύγει η γέμιση και τυλίγουμε τις μεγάλες πλευρές ρολάροντας πάνω από τη γέμιση. Το τοποθετούμε  σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με την ένωση των φύλλων από κάτω. Αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια και με ένα κοφτερό μαχαιράκι τη χαράζουμε σε 2-3 μεριές.
4. Ψήνουμε το στρούντελ στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
5. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Πριν σερβίρουμε  πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.







Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;