Κατηγορίες

Red velvet cookies με γέμιση κρέμας τυριού

11/01/2017 19:00, 0 σχόλια

Red velvet cookies με γέμιση κρέμας τυριού
Είναι κόκκινα, μαλακά σαν κέικ και με αυτή τη γέμιση είναι πεντανόστιμα. Υπέροχα μπισκότα red velvet που θα στολίσουν το τραπέζι σας. Το ιδανικό συνοδευτικό για ένα ποτήρι γάλα ή μια ζεστή κούπα καφέ.

Υλικά
(για περίπου 15 cookies)

1 ⅓ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
2 κ.σ. κακάο (άγλυκο) σε σκόνη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
¼ φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
½ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
2 αυγά
2 κ.σ. ξινόγαλα
2 κ.γ. άσπρο ξίδι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. χρώμα κόκκινο ζαχαροπλαστικής

Για τη γέμιση

250 γρ. τυρί κρέμα
5 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 ½ - 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη


 
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
2. Αναμειγνύουμε σε ένα μικρό μπολ το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
3. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι αναμειχθούν καλά τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το ξινόγαλα, το ξίδι, τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά τα συστατικά.
4. Μεταφέρουμε λίγο-λίγο στο μπολ του μίξερ το μείγμα του αλευριού από το μικρό μπολ. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
5. Με ένα κουτάλι της σούπας μοιράζουμε κουταλιά-κουταλιά (γεμάτες) το μείγμα από το μπολ του μίξερ στο αντικολλητικό χαρτί του ταψιού φροντίζοντας η κάθε κουταλιά να απέχει 4-5 εκατοστά από τις διπλανές γιατί με το ψήσιμο θα απλώσουν. Πιέζουμε ελαφρά τις κουταλιές μείγματος με ένα κουτάλι ώστε να πάρουν περίπου το σχήμα των cookies.
6. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα cookies 5 λεπτά να κρυώσουν.
7. Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα, το βούτυρο και τη βανίλια για 2 περίπου λεπτά μέχρι να προκύψει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη άχνη στο μπολ συνεχίζοντας να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτεί πλήρως και στη συνέχεια την άλλη μισή χτυπώντας σε μεγαλύτερη ταχύτητα για 1-2 λεπτά.
8. Μοιράζουμε την κρέμα τυριού στα μισά cookies (από την επίπεδη μεριά) και τα καλύπτουμε με τα άλλα μισά (πάλι από την επίπεδη μεριά), πιέζοντας ελαφρά για να γίνουν σαν σάντουιτς. Τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;