Κατηγορίες

Cheesecake με μελομακάρονα

Cheesecake με μελομακάρονα
Βαρεθήκατε να καταναλώνετε τα μελομακάρονα της πιατέλας σκέτα και θέλετε να τα αξιοποίησετε δημιουργικά; Φτιάξτε με αυτά ένα νοστιμότατο cheesecake χωρίς ιδιαίτερο κόπο!

Υλικά
(για 6-8 μερίδες)

Για τη βάση
1/2 κιλό μελομακάρονα τριμμένα με τα δάχτυλα ή πατημένα με ένα πιρούνι
Για την κρέμα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη άχνη
350 γρ. τυρί κρέμα
ξύσμα από ½ λεμόνι
Για την επικάλυψη
Μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας ή τρίμματα μελομακάρονου με χοντροκομμένα καρύδια, κανέλα και μέλι

Εκτέλεση

1. Μοιράζουμε τα τριμμένα μελομακάρονα σε 6-8 ποτήρια. Τα πιέζουμε λίγο στον πάτο του ποτηριού ώστε να δημιουργήσουμε μια βάση για το γλυκό μας. Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
2.  Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αρχίσει να πήζει και να γίνει ελαφριά σαντιγύ. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά μέχρι να διαλυθεί το τυρί. Προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
3. Βγάζουμε τα ποτήρια από το ψυγείο και μοιράζουμε πάνω από τη βάση του μελομακάρονου την κρέμα. Τα ξαναβάζουμε πάλι στο ψυγείο για 2-3 ώρες ώστε να σφίξει η κρέμα και να σταθεροποιηθεί.
4. Πριν τα σερβίρουμε γαρνίρουμε την επιφάνεια με επικάλυψη της αρεσκείας μας.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;