Κατηγορίες

Τρουφάκια με βασιλόπιτα

Τρουφάκια με βασιλόπιτα
Μια έξυπνη ιδέα για να αξιοποιήσουμε τη βασιλόπιτα που περίσσεψε ή το κέικ που μπαγιάτεψε. Με λίγα υλικά και σε χρόνο dt τη μετατρέπουμε σε ωραιότατα σοκολατένια τρουφάκια!

Υλικά
(για 25-30 τρουφάκια)

500 γρ. βασιλόπιτα που περίσσεψε, τριμμένη με το χέρι
1 σοκολάτα κουβερτούρα 125 γρ. σε κομματάκια
120 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. κονιάκ
1 κ.σ. βούτυρο
Για την επικάλυψη
3/4 φλιτζανιού τρούφα σοκολάτας ή καρύδα τριμμένη ή φουντούκι τριμμένο ή άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

1. Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο να ζεσταθούν. Προσθέτουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και το μείγμα να γίνει απαλό και ομοιογενές. Προσθέτουμε και το κονιάκ, κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σβήνουμε τη φωτιά.
2. Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα κουβερτούρας σε ένα μπολ που περιέχει τη θρυμματισμένη βασιλόπιτα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μπολ για /12 ώρα στο ψυγείο ώστε να σφίξει το μείγμα.
3. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε με τα χέρια μας μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε. Τα κυλάμε μέσα στην επικάλυψη που επιθυμούμε και τα βάζουμε αν θέλουμε στις ειδικές μικρές χάρτινες θήκες.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;