Κατηγορίες

Σπιτικά σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς

04/12/2017 20:00, 0 σχόλια

Σπιτικά σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς
Φτιάξτε σπιτικά σοκολατάκια με τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς για να καλωσορίζετε τους καλεσμένους σας σε κάθε γιορτή και επίσημη περίσταση. Μια πολύ εύκολη συνταγή για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σοκολάτας.

Υλικά

(για 1 ταψάκι 20Χ25 εκ. περίπου)

2 σοκολάτες κουβερτούρα (200 γρ. η κάθε μία)
3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
2 φλιτζάνια φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα ή 2 φλιτζάνια ανάμεικτα φιστίκια Αιγίνης- φουντούκια-αμύγδαλα άσπρα



Εκτέλεση
1. Καβουρδίζουμε ελαφρά τα φιστίκια.
2. Βάζουμε μέχρι τη μέση νερό σε ένα κατσρολάκι, το βάζουμε στη φωτιά και επάνω του ένα μπολ χωρίς αυτό να αγγίζει στην επιφάνεια του νερού. Κόβουμε την κουβερτούρα σε όσο πιο μικρά κομμάτια μπορούμε και τη βάζουμε μέσα στο μπολ να λιώσει μαζί με το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μερικά λεπτά ακόμη ώστε να ενσωματωθεί καλά το βούτυρο στη λιωμένη σοκολάτα και να κατέβει λίγο η θερμοκρασία.
3. Σε ένα μικρό ταψί, 20Χ25 εκ. περίπου, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και επάνω του απλώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Τη στρώνουμε ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος και σκορπίζουμε στην επιφάνειά της τα φιστίκια Αιγίνης ή το μείγμα ξηρών καρπών. Τα πατάμε λίγο με μια απάτουλα ώστε να σφηνωθούν μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-1 ½  ώρες ώστε να στερεοποιηθεί καλά το μείγμα.
4. Βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο και σπάμε την ενιαία σοκολάτα σε ακανόνιστα σχήματα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;