Κατηγορίες

Τρουφάκια σοκολάτας με πορτοκάλι και κονιάκ

03/12/2018 20:00, 0 σχόλια

Τρουφάκια σοκολάτας με πορτοκάλι και κονιάκ
Υπέροχα τρουφάκια σοκολάτας με έντονη γεύση κονιάκ και πορτοκάλι. Και εύκολα και νόστιμα! Βάλτε τα στη φοντανιέρα και καλωσορίστε τους καλεσμένους σας.

Υλικά
(για 25 τρουφάκια)

300 γρ. κουβερτούρα
150 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. κονιάκ
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι κακάο για πασπάλισμα



Εκτέλεση
1. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μπολ.
2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά. Λίγο πριν βράσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Όσο είναι ζεστή τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα  ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο. Προσθέτουμε το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 4 ώρες
3. Με ένα κουταλάκι παίρνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και πλάθουμε μπαλάκια. Τα ρολάρουμε στο κακάο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;