Κατηγορίες

Μπισκοτογλυκό με σοκολάτα και καρύδα

Μπισκοτογλυκό με σοκολάτα και καρύδα
Σοκολάτα, μπισκότο και καρύδα συνδυάζονται αρμονικά σε ένα λαχταριστό και εύκολο γλυκάκι τριπλής απόλαυσης! Ό,τι πρέπει για να συνοδεύσουμε το απογευματινό καφεδάκι μας. Είναι και ωραίο κέρασμα στις γιορτές.

Υλικά

(για 15 κομμάτια)

200 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.γ. βανίλια.
2 κ.σ. σκόνη κακάο
250 γρ. μπισκότα πτι μπερ χοντροκομμένα με τα χέρια
1 κ.σ. τριμμένη καρύδα
 
Για την επικάλυψη
1/4 φλιτζανιού σκόνη κακάο
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ. βραστό νερό


 
Εκτέλεση
1. Βουτυρώνουμε μια ρηχή μακρόστενη φόρμα και στρώνουμε μέσα αντικολλητικό χαρτί, το οποίο πρέπει να προεξέχει περίπου 3 εκ. από τις άκρες της φόρμας.
2. Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κακάο ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά, ώστε να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα θρυμματισμένε μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά.
4. Με ένα κουτάλι μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και πιέζουμε ελαφρά με το πίσω μέρος του κουταλιού ώστε να πάρει το σχήμα της φόρμας. Βάζουμε τη φόρμα για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
5. Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας: Σε ένα μπολ βάζουμε το βραστό νερό, το βούτυρο, το κακάο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να προκύψει ένα λείο μείγμα.
6. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο  και γλασάρουμε την επιφάνεια του γλυκού με το μείγμα. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα.
7. Το μπισκοτογλυκό βγαίνει εύκολα από την φόρμα αν το τραβήξουμε από το αντικολλητικό χαρτί που προεξέχει. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;