Κατηγορίες

Κρεμ μπρουλέ με κάστανο

Κρεμ μπρουλέ με κάστανο
Ο συνδυασμός της κρεμ μπρουλέ με το αγαπημένο κάστανο δίνει ένα υπέροχο γλυκό, απλό και κομψό, που μπορείτε να απολαύσετε τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες αλλά και σε ένα γιορτινό γεύμα. Πρέπει να το δοκιμάσετε για να καταλάβετε πόσο νόστιμο είναι!

Υλικά
(για 8 άτομα)

4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με 36%-40% λιπαρά
2 φασόλια βανίλιας, χωρισμένα στη μέση κατά μήκος
2 ξυλάκια βανίλιας
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
10 κρόκους αυγών
2/3 φλιτζανιού πουρέ κάστανου από κονσέρβα
8  κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
 
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, την κανέλα και τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την σκεπάζουμε με το καπάκι της. Την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και στη συνέχεια πετάμε τη βανίλια και την κανέλα.
3. Βάζουμε στο μπλέντερ τους κρόκους, χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά- σιγά την κρέμα από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον πουρέ κάστανο και το αλάτι και χτυπάμε να συνδυαστούν.
4.Χωρίζουμε το μείγμα σε 8 φορμάκια τα οποία τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε στο ταψί νερό που να φτάσει μέχρι την μέση από τα φορμάκια.
5. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο γαι 45 περίπου λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
6. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα φορμάκια μέσα στο ταψί να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια τα βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
7. Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στο πιώ ψηλό ράφι, προθερμαίνουμε το γκριλ, πασπαλίζουμε την επιφάνεια από κάθε φορμάκι με 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη και τα ψήνουμε για 5 περίπου λεπτά στο γκριλ μέχρι να λιώσει και να ροδίσει η ζάχαρη.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;