Κατηγορίες

Κέικ με τρία είδη γάλακτος (Tres Leches)

Κέικ με τρία είδη γάλακτος (Tres Leches)
Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε πραγματικά τους φίλους και την οικογένεια, τότε δοκιμάστε να φτιάξετε ένα διαφορετικό, αφράτο κέικ «ποτισμένο» με ένα μείγμα από γάλα ζαχαρούχο, γάλα εβαπορέ και κρέμα γάλακτος. Πρόκειται για ένα υπέροχο γλυκό που είναι πολύ δημοφιλές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής αλλά και ιδιαίτερα διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο. Για την επικάλυψη, αντί για σαντιγί, πολλοί χρησιμοποιούν και σάλτσα καραμέλας.

Υλικά

(για 12 μερίδες)

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
5 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.γ. βανίλια
1/3 φλιτζανιού γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

Για την επικάλυψη
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε τους κρόκους με τα 3/4 φλιτζανιού της ζάχαρης μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια. Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων σε αυτό με το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια με το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού ζάχαρης σε σφιχτή μαρέγκα. Τα αδειάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
3. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
4. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το τρυπάμε με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνειά του.
5. Ανακατεύουμε με το σύρμα τα 2 γάλατα με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε αργά με το μείγμα το κέικ. Το αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον 30 λεπτά για να το ρουφήξει όλο.
6. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σαντιγύ και καλύπτουμε με αυτή όλη την επιφάνεια του κέικ.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;