Κατηγορίες

Σπιτική μαρμελάδα ακτινίδιο

Σπιτική μαρμελάδα ακτινίδιο
Έχετε μπόλικα ακτινίδια; Φτιάξτε μια πολύ νόστιμη μαρμελάδα, που είναι ιδανική για όσους αποφεύγουν τις πολύ γλυκές γεύσεις. Η συγκεκριμένη ταιριάζει πολύ σαν συνοδευτικό σε ποικιλίες απαλών μη πικάντικων τυριών.

Υλικά

(για 2-3 βάζα)

1,5 κιλό ακτινίδια ελαφρά ώριμα
900 γρ. ζάχαρη
¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
φλούδα από μισό πορτοκάλι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες αφαιρώντας αν υπάρχει ξυλώδες τμήμα. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 12 ώρες στο ψυγείο.
2. Μεταφέρουμε τα ακτινίδια με τους χυμούς τους και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη φλούδα πορτοκαλιού και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συχνά ώστε να μην κολλήσει η μαρμελάδα. Χρειάζεται επίσης να την ξαφρίζουμε. Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα ακτινίδια, πετώντας τη φλούδα του πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για μερικά λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
3.  Ενώ η μαρμελάδα βράζει, αποστειρώνουμε τα βάζα βράζοντας αυτά και τα καπάκια τους σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
4. Γεμίζουμε με την καυτή μαρμελάδα τα αποστειρωμένα βάζα αφήνοντα 1 εκατοστό κενό στην κορυφή του βάζου. Τα γυρίζουμε ανάποδα και τα φυλάμε στο ντουλάπι μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;