Κατηγορίες

Σουφλέ πορτοκάλι

Σουφλέ πορτοκάλι
Απαρνηθείτε για λίγο τα σοκολατένια γλυκά για ένα πολύ νόστιμο και αφράτο σουφλέ αρωματισμένο με πορτοκάλι. Ωραιότατο, ελαφρύ επιδόρπιο για να κλείσετε ένα καλό γεύμα με φίλους.

Υλικά
(για 6 μερίδες)

1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
1/4 φλιτζανιού συν 3 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ. Grand Marnier ή άλλο λικέρ πορτοκάλι
4 μεγάλα αυγά χωρισμένα (κρόκους από ασπράδια)
1/4 κ.γ. αλάτι
ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε 6 φορμάκια.
2. Βάζουμε το γάλα, το 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Βράζουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το βούτυρο, το χυμό πορτοκαλιού και το λικέρ μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε.
3. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε λίγη λίγη την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
4. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους με απαλές κυκλικές κινήσεις.
5. Μεταφέρουμε το μείγμα στα βουτυρωμένα φορμάκια και ψήνουμε για 16-18 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;