Κατηγορίες

Cheesecake κολοκύθας με μπαχαρικά

22/10/2018 19:00, 0 σχόλια

Cheesecake κολοκύθας με μπαχαρικά
Το αγαπημένο γλυκό σε μια σε μια πρωτότυπη παραλλαγή με γλυκιά κολοκύθα και μπαχαρικά. Το καλύτερο αντικαταθλιπτικό για τις μελαγχολικές φθινοπωρινές ημέρες! Μια αυθεντική αμερικάνικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.

Υλικά
(για 8 μερίδες)

Για τη βάση
1 3/4 φλιτζανιού μπισκότα τύπου Digestive, θρυμματισμένα
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα
700 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia, σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. πουρέ κολοκύθας, έτοιμο ή σπιτικό (βλ. συνταγή)
3 αυγά συν 1 κρόκο αυγού
1/4 φλιτζανιού ξινή κρέμα (βλ. συνταγή για σπιτική sour cream)
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/8 κ.γ. γαρύφαλλο
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου περίπου 23 εκ.
2. Ετοιμάζουμε τη βάση: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με τη ζάχαρη και την κανέλα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε τον πάτο της φόρμας με το μείγμα, πιέζοντάς το καλά. Το αφήνουμε στην άκρη.
3. Ετοιμάζουμε την κρέμα: Χτυπάμε το τυρί κρέμα να γίνει λείο. Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, τα αυγά, τον κρόκο ενός αυγού, την ξινή κρέμα, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
4. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση, την απλώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε το γλυκό στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;