Κατηγορίες

Μαρμελάδα ρόδι

Μαρμελάδα ρόδι
Μια υπέροχη μαρμελάδα που μας δίνει αφορμή να βάλουμε στην καθημερινή μας δίαιτα το πολύτιμο ρόδι. Συνδυάζεται ωραία με ένα καλό ψωμί και, γιατί όχι, με ένα πικάντικο τυρί.

Υλικά

3 1/2 φλιτζάνια χυμό από ρόδι
1 ρόδι, τα σπόρια του
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 λεμόνι, το χυμό του



Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και στύβουμε τα ρόδια πιέζοντάς τα στο τρυπητό για να πάρουμε 3 1/2 φλιτζάνια χυμό.
2. Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε το χυμό ροδιού μαζί με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά, αφαιρώντας τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια. Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και τα σπόρια ροδιού και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη.
3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει τη μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;