Κατηγορίες

Σοκολατένια fudge με εσπρέσο

Σοκολατένια fudge με εσπρέσο
Αυτά τα κυβάκια σοκολάτας δεν θα μπορούσαν να είναι πιο εύκολα! Ο καφές δένει εξαιρετικά με τη σοκολάτα σε ένα υπέροχο γλυκάκι ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και για τα γιορτινά κεράσματα.

Υλικά
(για τετράγωνο ταψί 20Χ20)

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
700 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. εσπρέσο σε σκόνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. αλάτι ψιλό

Εκτέλεση
1. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψί 20Χ20, φροντίζοντας να εξέχει από τις πλευρές ώστε να μπορέσουμε να το σηκώσουμε μετά.
2. Βάζουμε το γάλα, τη σοκολάτα, τη σκόνη εσπρέσο και το αλάτι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να έχουμε ένα λείο μείγμα (περίπου 15 λεπτά). Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
3. Αδειάζουμε αμέσως το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
4. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί. Για να σερβίρουμε, αφαιρούμε το χαρτί και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;