Κατηγορίες

Ντόνατς φούρνου με κολοκύθα και κανέλα

05/11/2018 20:00, 0 σχόλια

Ντόνατς φούρνου με κολοκύθα και κανέλα
Πανεύκολα και γρήγορα σπιτικά ντόνατς στο φούρνο με υπέροχη γεύση κολοκύθας και κανέλας. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη και τα απολαμβάνουμε με μία κούπα αρωματικό καφέ. Γλυκιά φθινοπωρινή απόλαυση.

Υλικά
(για 16-18 μίνι ντόνατς)

2 αυγά
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κ.γ. κανέλα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την επικάλυψη

1/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο μία φόρμα για ντόνατς (αν δεν έχουμε μπορούμε να βουτυρώσουμε μικρές φόρμες για κεκάκια).
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το λάδι με τα αυγά, τη ζάχαρη, τον πουρέ κολοκύθας, το γάλα, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
3. Γεμίζουμε τα 3/4 κάθε θήκης. Ψήνουμε τα ντόνατς για 12-15 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα για να δούμε αν είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά.
4. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα άλλο. Όσο τα ντόνατς είναι ακόμη λίγο ζεστά, αλείφουμε με ένα πινέλο μια λεπτή στρώση λιωμένο βούτυρο πάνω στο καθένα και στη συνέχεια τα βουτάμε ένα ένα στο μείγμα ζάχαρης-κανέλας. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;