Κατηγορίες

Σοκολατένια muffins με γιαούρτι και μπανάνα

10/11/2017 20:00, 0 σχόλια

Σοκολατένια muffins με γιαούρτι και μπανάνα
Ποιος δεν λατρεύει αυτά τα μικρά και αφράτα κέικ, ειδικά όταν συνδυάζουν αγαπημένες γεύσεις όπως αυτές της σοκολάτας και της μπανάνας. Όσο εύκολα φτιάχνονται άλλο τόσο εύκολα καταναλώνονται! Τα συγκεκριμένα είναι ζουμερά και πεντανόστιμα, ενώ κρύβουν και μια μικρή έκπληξη στο εσωτερικό τους: λιωμένη σοκολάτα!

Υλικά
(για 12 muffins)

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι τσιπς μαύρης σοκολάτας (ή ημιγλυκιάς)
4 κ.σ. σκόνη κακάο
1 μεγάλο αυγό
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1/4 φλιτζανιού φυτικό λάδι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2-3 πολύ ώριμες μπανάνες

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε τη φόρμα για τα muffins και πασπαλίζουμε τις θήκες με κακάο.
2. Αφαιρούμε 1 κ.σ. από το 1 φλιτζάνι αλεύρι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το κορν φλάουρ, τη σόδα, το κακάο, το αλάτι και τα σοκολατένια τσιπς. Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε καλά.
3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε το αυγό με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το λάδι, τη βανίλια, την καστανή ζάχαρη και τον πουρέ από τις μπανάνες.
4. Ανακατεύουμε μαζί τα ξηρά με τα υγρά συστατικά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αποφεύγουμε το υπερβολικό ανακάτεμα.
5. Μοιράζουμε το μείγμα μας μέσα στα 12 φορμάκια και ψήνουμε για 18-23 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στα muffins.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;