Κατηγορίες

Γιορτινή πάβλοβα με ρόδια

29/11/2018 13:00, 0 σχόλια

Γιορτινή πάβλοβα με ρόδια
Αγαπάμε την πάβλοβα γιατί είναι ένα από τα ντελικάτα γλυκά: Τραγανή μαρέγκα, φρεσκοχτυπημένη σαντιγί και φρέσκα (κόκκινα συνήθως) φρούτα συνθέτουν ένα γλυκό που φέρνει περισσότερο σε έργο τέχνης. Αυτή τη φορά, λέμε να τη δοκιμάσουμε και στη χειμωνιάτικη εκδοχή της, με ρόδι. Ό,τι πρέπει για να κλείσουμε κομψά ένα γιορτινό γεύμα.

Υλικά
(για 12 μερίδες)

6 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο)
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
2 1/2 κ.γ. κορν φλάουρ
1 1/2 φλιτζάνια χυμό ροδιού
1/4 φλιτζανιού μέλι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
1/4 φλιτζανιού φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120 βαθμούς. Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί (όχι βαθύ) και νοητά χαράσσουμε στρογγυλό δίσκο διαμέτρου 20-22 εκ. περίπου.
2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, την κρέμα ταρτάρ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέτουμε σταδιακά 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 κ.σ. κάθε φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Με το μίξερ σε λειτουργία προσθέτουμε 1/2 κ.γ. βανίλια και 1 κ.γ. χυμό λεμονιού. Κοσκινίζουμε το κορν φλάουρ πάνω από το μείγμα και το ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις.
3. Απλώνουμε τη μαρέγκα στον δίσκο, φτιάχνοντας μια μικρή λακκούβα στη μέση, σαν κρατήρα ηφαιστείου. Ψήνουμε για 1 ώρα και στη συνέχεια σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει εντελώς για 1 ώρα μέσα στον φούρνο.
4. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι ροδιού: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό ροδιού, το μέλι και 1 κ.σ. χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να έρθει σε βρασμό σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, χωρίς να σκεπάσουμε, για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί το μείγμα σε1/2 φλιτζάνι περίπου. Μεταφέρουμε το σιρόπι σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
5. Σε ένα παγωμένο, μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με 1 κ.σ. ζάχαρη και την υπόλοιπη βανίλια μέχρι να σφίξει καλά.
6. Μεταφέρουμε προσεκτικά τη μαρέγκα σε μια επίπεδη πιατέλα. Απλώνουμε πάνω τη σαντιγί, προσθέτουμε τα ρόδια, περιχύνουμε με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με το φιστίκι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;